Örebro April 2015, Del 1

För en månad sedan var jag och hälsade på min fina vän Helena i Örebro där hon pluggar till läkare. Helena och jag har känt varandra sedan vi gick på dagis och rultade runt i tjocka overaller. Vi har inte haft så mycket tid och det har inte blivit av innan att åka dit (trots ganska kort och billig tågresa dit) men jag fick ett så himla bra välkomnande av staden, vädret och hennes sköna kurskamrater. Vi hade en så himla fin helg som jag kommer hålla i mitt minne länge.
DSC_0515_1När jag kom blev det direktfärd till Helenas lägenhet för att dumpa mina grejer och fixa oss lite fort. Vi var nämligen bjudna på tentatacos hos Helenas kompis och alla hennes vänner var där. På kvällen blev det fest i någon människas lägenhet och sen kåren. Läkarstudenterna hade haft en stor tenta samma dag jag kom och jag vet inte om jag någonsin sett folk festa så hårt innan. Jag lär mig en ny “läkardans”(?) och slinker före i kön på kåren. På cykelturen hem klockan 03 stannade vi på Max och köpte med oss mat hem. Fotade inget första kvällen, är så skraj att ha med kameran ut på fest, men här kommer massa bilder från lördagen!

DSC_0522_1

DSC_0534Vi sov tills vi vaknade, käkade stor frulle och begav oss ut på prommis. Målet var Naturens hus och naturreservatet ute vid Hjälmaren. Vi tog vägen genom parken och Helena visade mig Wadköping, som är en fiktiv stad i Hjalmar Bergmans berättelser. Tydligen är han från Örebro och staden är uppbyggd här. Det var nästan som ett litet skansen med fina hus och utställningar från olika århundraden. Bl.a. fanns en utställning med en skolsal från 1920 och 17-1800-talsmat. *Historieätarnavibbar*
DSC_0539*vill klä mig i 1700-talsstass*
DSC_0545
Skafferi
DSC_0549Mer 1700-talsstass + spinnrock
DSC_0559Kan det va en ALADÅB tro?? DSC_0565

DSC_0566

DSC_0580Sen promenerade vi vidare, förbi alla vackra hus och ut till ån. Solen sken för att kompensera för alla månaders frånvaro och jag blev både rödmosig och lite svettig.DSC_0586Vi gick förbi en 70-talsfeeling.

Nu blev detta jättelångt så resten blir i ett eller två andra inlägg!

Jag testar på att lägga upp bilder via flickr, undrar om ni ser några bilder över huvud taget!? Säg till om det ser knasigt ut!

Previous

Heart: Attack

Next

Örebro, April 2015, Del 2.

2 Comments

  1. ISA

    inlägget ser mycket bra ut :) och vad mysig stad det där är dååå!

Leave a Reply