Intryck av San Francisco

DSC_0993
DSC_0996
DSC_0980Vi gick av i Embarcadero, första stationen i SF, och möttes av enorma och lite skräckinjagande skyskrapor. Här finns både financial district och en massa hamnar om man fortsätter åt motsatt håll.
DSC_0975
DSC_1005Vi var svinhungriga vid detta laget.
DSC_1002Vi slog till på det omtalade Chipotle. Vi älskade det! Sojakött+fajitagrönsaker, guacamole, salsa, ost, gräddfil, sallad, majs i en enorm himla rulle. Yes please. Personalen på detta ställe verkade lite oruttade då de fick vika om våra burritos ca 3 gånger pga brödet sprack, för att sedan behöva ropa på chefen som kom och styrde upp det hela.
DSC_1008
DSC_1018Efteråt gick vi Market Street ned och samlade på oss intryck.
DSC_1020
DSC_1027
DSC_1030
DSC_1043Längst hela Market Street vajade prideflaggorna <3 Sedan drog vi oss till bion och såg Entourage-filmen som var efterlängtad då vi följt serien länge. Säga vad man vill om “såna sorters filmer” osv, men det var fint att få besöka den världen igen efter de slutat göra serien.

Generellt är det supermycket hemlösa i San Francisco och första intrycket var ganska överväldigande. Självklart förstår man ju att en stad som San Francisco är stor och varierad, men jag blev ganska chockad av de höga byggnaderna, bilarna, turisterna mm. Detta såklart för att vi hängde på huvudgatan och där omkring just denna dag. När vi skulle tillbaka till lägenheten var det mörkt och läskigt för oss jetlaggade Stockholmare. Det var ändå väldigt stora kontraster att komma från en lugn gata i Solna till en så enorm stad.

Nästa gång visar jag finaste husen i världen + parkhäng.

Follow

Previous

Oakland + Lake Merritt

Next

Solnedgång, ukulele och bästa vänner

1 Comment

  1. waow vad fint!! san fran verkar ju vara värsta drömstaden

Leave a Reply