Oakland + Lake Merritt

Vi hyr en lägenhet i Oakland via Airbnb. Orsaken till att vi hyr här är att det är svindyrt i SF (ca 3 gånger mer än vad vi betalar här) Vi bor i ett jättefint område med en stor sjö, fina butiker och restauranger, biograf, farmers market och massa annat.

Bortsett från att det första dagen var en skottlossning här och en person dog (polis vs en person och personen dog) så är det ett lugnt område. Från lägenheten till tunnelbanan tar det ca 25 minuter att promenera, men det är en mysig väg längst sjön. Tunnelbanan tar 20 minuter och kostar mellan 3 och 4 dollar ≈ 25-30 kr i nuvarande kurs. Åker man mycket, som vi, så skaffar man ett Clipper-card, som fungerar som Stockholms Accesskort, man laddar på pengar och så dras det av en summa för varje sträcka man åker.

Jag tänkte att jag visar lite bilder från området. Jag kan verkligen rekommendera att bo här om ni ska till SF, men gör er research och boka i god tid, vi sparade många tusenlappar på att boka ett halvår innan.

DSC_0820Precis utanför lägenheten
DSC_0824
DSC_0825
DSC_0835
DSC_0837
DSC_0843Farmers market
DSC_0851
DSC_0869Grand Ave med restauranger, butiker, bio och laundromat.
DSC_0883Nyhetspådrag och en miljard polisbilar första dagen.
DSC_0893Göttig frulle på Perch
DSC_0899
DSC_0926Lake Merritt
DSC_0952

 

Det var lite bilder från första dan och första intrycket av själva området. Det har bara blivit bättre och finare ju längre vi hänger här. Igår låg vi i gräset i solen och ett gäng akrobater övade att gå på lina, stå på händer och massa annat sånt skojigt runt omkring oss, väldigt idylliskt. Vi har hittat massa god mat och små pärlor som jag också ska skriva om, men det tar ju lite tid, jag är ju på världens bästa semester!

 

Previous

San Francisco 2015, dag 1

Next

Intryck av San Francisco

1 Comment

  1. Ååh, ser så härligt ut! Kommer med glädje följa dina inlägg därifrån :)

Leave a Reply